Adóoptimalizálás cégeknek

Első körben a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódó adókat érdemes megvizsgálni, hogy minden lehetséges adóalap csökkentő tételt és adókedvezményt érvényesítettek-e.

Ilyenek lehetnek például a foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkaadói kedvezmények (életkorhoz, végzettséghez vagy álláskeresés utáni munkavégzéshez kapcsolódó adócsökkentő tételek), vagy az iparűzési adót csökkentő tételek  elszámolása (közvetített szolgáltatások, alvállalkozói teljesítések).

Egyre nagyobb teret nyernek a társasági adózástól eltérő adózási formák, mint amilyen a KATA (Kisadózó vállalkozások tételes adója), valamint a KIVA (Kisvállalati adó). Ezen adók alkalmazása a legtöbb esetben feltételekhez kötött, valamint csak bizonyos tevékenységek és üzleti konstrukciók esetén jelenthetnek előnyt a társasági adóval szemben a vállalkozásnak. A cégnek érdemes lehet kalkulációt végezni arra, hogy egy ilyen adóba való átlépés milyen előnyökkel járhat a cég és a tulajdonos számára.

Adójogi kérdése van? Adóellenőrzést  folytatnak cégénél?  Tanácsadás céljából keresse dr. Bodnár Lilla ügyvédet!

Bodnár Ügyvédi Iroda,

dr Bodnár Lilla ügyvéd, munkajogász

Hívja irodámat:+36706323540

Telefonon, illetve e-mailben nem adunk jogi tanácsot. Jogi tanácsot kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően személyesen vagy online adunk.